Vill du öka trafiken till din sajt?

Sajna upp för att ta del av beprövade metoder & tips som fungerar.

Blogg om sökmotoroptimering

Blogg om sökmotoroptimering och digital marknadsföring

Postat den 26 mars 2021

SEO-texter: så skriver du bra copy för både läsare och sökmotorer (guide)

I den här guiden lär du dig allt du behöver veta om SEO-texter. Vi går igenom hur du analyserar din målgrupp, arbetar med semantisk SEO, förhåller dig till Google E-A-T samt hur du ska strukturera dina texter för att både läsare och sökmotorer ska uppskatta dom.

Läs mer...

seo för e-handel
Postat den 16 mars 2021

SEO för e-handel: så driver du organisk trafik till din webbshop (guide)

Den här guiden innehåller allt du behöver veta om SEO för e-handelsajter. Från sökordsanalys och teknisk SEO till optimering av innehåll och länkbygge.

Läs mer...

Guide: Länkstrategi
Postat den 27 februari 2021

Länkstrategi: Lär dig att bygga länkar för SEO (guide)

Tillsammans med din sajts tekniska förutsättningar att indexeras av sökmotorer och dess innehåll utgör länkar själva fundamentet för en lyckad SEO-satsning. I den här guiden går jag igenom allt som du behöver veta för att lyckas med din länkstrategi!

Läs mer...

Core Web Vitals: UX och SEO 2021
Postat den 21 februari 2021

Optimera din sajt för Core Web Vitals (guide)

I maj 2021 rullar Google ut en uppdatering av sin sökalgoritm med fokus på webbsidors användarupplevelse. I den här guiden förklarar jag vad Core Web Vitals är för något och hur du kan optimera din sajt i enlighet med Googles nya riktlinjer.

Läs mer...

Introduktion till sökmotoroptimering
Postat den 18 februari 2021

Sökmotoroptimering: en introduktion för nybörjare

En introduktion till sökmotoroptimering för dig som är nybörjare och intresserad av att förstå mer om vad SEO handlar om. Jag går igenom vanliga frågor och förklarar varför du bör satsa på att optimera din sajt för sökmotorer.

Läs mer...

Så skriver du en bra metabeskrivning och ökar din CTR
Postat den 10 februari 2021

Så skriver du en bra metabeskrivning och ökar din CTR (guide)

Vill du öka din sajts click-through-rate? I det här inlägget tipsar jag om vad du ska tänka på när du skriver din metabeskrivning. Ta del av mina 5 bästa tips (och 5 saker att undvika) här!

Läs mer...

Konverteringsoptimering
Postat den 20 september 2020

Konverteringsoptimering: metoder och strategier som faktiskt fungerar (guide)

I den här guiden går jag igen olika metoder för att öka din sajts konverteringsgrad och förklarar hur du kan använda dig av SEO för att, ur ett strategiskt och långsiktigt perspektiv, förbättra din konverteringsgrad.

Läs mer...

Ordlista Digital Marknadsföring
Postat den 16 februari 2020

Ordlista digital marknadsföring: vanliga begrepp och förkortningarna

Denna guide, eller rättare sagt ordlista, fokuserar inte bara på SEO utan digital marknadsföring ur ett bredare perspektiv och förklarar olika förkortningar och begrepp som är vanligt förekommande i branschen.

Läs mer...

sökordsanalys
Postat den 7 februari 2020

Så gör du en sökordsanalys för SEO (guide)

Se till att använda dina resurser smart genom att göra en ordentlig sökordsanalys. Genom ett gediget förarbete så kvalitetssäkrar du dina SEO-insatser och säkerställer att du driver relevant trafik!

Läs mer...

SEO studie
Postat den 6 februari 2020

Metabeskrivningen har den enskilt största inverkan på antalet klick från Google (studie)

Meta beskrivningen är det element som påverkar flest personer att klicka på en specifik sida i det organiska sökresultatet, enligt ny studie. Läs mer här!

Läs mer...

Blogg om SEO: guider, rykten och nyheter

Tanken bakom min blogg om sökmotoroptimering är att du ska kunna hitta allt från rykten om de senaste algoritmuppdateringar från Google till omfattande och detaljerade guider om hur du lyckas med ditt sökmotoroptimeringsarbete. Förhoppningsvis kan både erfarna SEO-specialister och glada amatörer ha glädje av mina inlägg. Det är åtminstone ambitionen! Tanken är även att jag genom att driva den här bloggen ska utmana mig själv att hålla mig uppdaterad, och således relevant, i en SEO-värld under ständig förändring. Antalet röstsökningar växer, och Google BERT - en ny algoritm designad för att förstå kontext och sökintention mer likt oss människor - har lanserats. Med andra ord gäller det att vara på tårna som SEO-specialist om man vill hänga med i svängarna.

Det är inte helt omöjligt att det när andan faller på kommer att smygas in inlägg på bloggen som berör andra ämnen vilka, på ett eller annat sätt, är relaterade till sökmotoroptimering - exempelvis om mitt favorit CMS, WordPress, och sökmotorannonsering samt webbdesign.

Tanken är att bloggen ska uppdateras med ett rykande färskt inlägg minst ett par gånger i månaden. För att säkerställa dig om att du inte missar något gör du bäst i att sajna upp för mitt nyhetsbrev nedan. Gör du det så får du nämligen ett litet meddelande så fort jag har något nytt att komma med, och bara då. Ingen spam eller reklam. Du har mitt ord. Hoppas att du vill vara med! :)