pre:Pub

Gratis SEO-assistent som hjälper dig att optimera dina texter

Att skriva SEO-vänliga texter kan vara såväl tidskrävande som komplicerat. Du vill fokusera på att skriva en bra text, men behöver samtidigt ha en rad olika rankingfaktorer och tekniska aspekter i åtanke. Hur ofta ska jag nämna mina sökord? Borde jag använda fler rubriker? Är texten lätt att förstå? Med pre:Pub kan du äntligen slappna av och fokusera på skrivandet istället för de tekniska detaljerna. Dessa hjälper nämligen SEO-assistenten dig med, så att din slutgiltiga text är optimerad för sökmotorer och fler personer kan hitta den. Smart va?

Till SEO-assistenten pre:Pub ->

(OBS! Verktyget är fortfarande en tidig betaversion)

Vad är pre:Pub?

SEO-assistenten pre:Pub är en gratis textredigerare utvecklad av Richard Åhlin.

Många Content Management System (CMS), så som WordPress, erbjuder olika plugins som hjälper dig att optimera dina texter genom att matcha ditt alster mot olika rankingfaktorer, men jag ville bygga ett verktyg som inte var beroende av ett specifikt CMS – för vad gör du inte använder ett CMS för ditt projekt eller använder ett som saknar liknande plugins?

pre:Pub står för ”pre publishing” och verktyget checkar din text mot över 20 olika rankingfaktorer/signaler för att säkerställa att den är optimerad för dina utvalda sökord innan du publicerar texten på din sajt.

Varför pre:Pub?

pre:Pub är, mig veterligen, den enda SEO-assistenten som är utvecklad av en svensk, för personer som skriver på svenska.

Det innebär: att den förstår det svenska språket bättre än motsvarande SEO-redigerare. pre:Pub analyserar t.ex. sentiment utifrån en svensk AFINN-ordlista och kan upptäcka (svenska) passiva verb.

Med andra ord: Är texten du skriver på svenska så vågar jag lova dig att ingen annan textredigerare kan analysera den bättre.

Hur fungerar SEO-assistenten?

Det är enkelt att använda SEO-assistenten pre:Pub. Förhoppningsvis så pass enkelt att den här lilla guiden är överflödig, men låt oss ändå snabbt gå igenom hur pre:Pub fungerar.

Steg 1: Förbered ditt arbete

Börja med att ange dina utvalda sökord, din URL, titel och metabeskrivning i den vänstra kolumnen. Du kan dessutom organisera ditt skrivande genom att lägga till olika anteckningar/påminnelser och stryka över dessa när du har utfört uppgiften. pre:Pub analyserar upp till 5 olika sökord- eller sökfraser per text.

Den information du fyller i här är själva kärnan i pre:Pubs analys av texten.

Testa pre:Pub nu!

Steg 2: Skriv texten

Efter att du har fyllt i ovan information är det bara att sätta på dig skrivarhatten och påbörja skapandet av din text. Själva textredigeraren fungerar precis på samma sätt som du är van vid, och påminner om kända redigerare så som Word eller Google Docs.

Testa pre:Pub nu!

Steg 3: SEO-Analysen

I den högra kolumnen hittar du själva SEO-analysen. Den uppdateras automatiskt medan du skriver och visar en total score för din text i förhållande till över 20 olika SEO-faktorer samt detaljerad information om varje enskild rankingfaktor och tips på hur du kan förbättra din text ur ett sökmotoroptimerings-perspektiv.

pre:Pub analyserar bland annat:

  • Sökord
  • Brödtext
  • Läsbarhet (LIX)
  • Rubriker
  • Bilder
  • Interna och externa länkar
  • Titel
  • Metabeskrivning

Testa pre:Pub nu!

När du är nöjd med din text kan du enkelt exportera den till som ett Word-dokument.

Uppdateringar & Feedback

SEO-assistenten pre:Pub är ett pågående projekt, och även om verktyget i dagsläget är fullt funktionell så har jag en rad idéer om olika funktioner som jag så småningom kommer att addera till appen.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få ett meddelande vid varje uppdatering!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Saknar du några funktioner? Kontakta mig gärna via formuläret nedan med förslag på förbättringsåtgärder. All feedback och smarta idéer är välkomna! 🙂

    *Obligatoriska fält