Rank Math Recension: Bästa WordPress-pluginet för SEO

Siteground webbhotell recension
Rank Math är ett kraftfullt SEO-plugin för WordPress som strävar efter att ge dig full kontroll över din sökmotoroptimering genom sina användarvänliga och kraftfulla funktioner. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren SEO-specialist så kommer Rank Math att ta din WordPress-SEO till nästa nivå. I den här recensionen får du en översikt över några av dess bästa funktioner och fördelar.
Testa Rank Math ->

Enkel installationsguide och smidig import från Yoast och All in One SEO

Rank Math erbjuder en lättanvänd installationsguide som gör det enkelt att komma igång. Genom att konfigurera sig självt verifierar pluginet dina webbplatsinställningar och rekommenderar optimala inställningar för bästa prestanda. Steg-för-steg-guiden hjälper dig att sätta upp dina SEO-inställningar, sociala profiler, webmaster-profiler med mera på ett otroligt smidigt och överskådligt sätt.

Har du tidigare använt andra populära SEO-plugin, som Yoast eller All in One SEO? Då kan du enkelt importera dina inställningar med bara ett (1!) musklick!

Rank Maths installationsguide

Rent och enkel användargränssnitt

Rank Math har designats med ett rent och enkelt användargränssnitt, som presenterar all relevant information på ett överskådligt sätt.

Två vyer som jag gillar extra mycket:

 • När du skriver artiklar är det enkelt att snabbt förbättra inläggets SEO med hjälp av den information om optimeringsmöjligheter som visas bredvid och under själva inlägget.
 • Analyspanelen kompletterar data om hur din sajt presterar med olika snygga grafer, vilket snabbt ger dig en bra överblick.
 • Genomgående för alla delar av Rank Maths användargränsnitt är att det är väl integrerat med WordPress befintliga gränssnitt och att alla funktioner kompletteras av bra förklaringar och guider.

  Rank Maths gränssnitt

  Inbyggd AI för innehållsproduktion

  Rank Math analyserar som standard dina texter i realtid och ger förslag på hur du bättre kan optimera dessa (denna funktion ingår även i gratis-versionen av verktyget). Men vill du ta din innehållsproduktion till nästa nivå ska du testa Rank Maths personliga AI-assistent, ”Content AI”. Den hjälper dig med allt ifrån ta fram idéer på slagkraftigt innehåll till att skriva SEO-texter. Content AI är ett separat plug-in i plug-inet, och kräver att du sajnar upp dig för en separat prenumeration (som dock är relativt billig).

  I den här videon berättar Rank Math själva om Content AI:

  Läs mer om Content AI ->

  Övervaka hur din sajt presterar – direkt i WordPress

  Rank Math har stöd för integration av Google Search Console- och Google Analytics 4-data direkt i WordPress-adminpanel. Det ger insikter om vilka sökord du rankar för, samt din sitemap- och indexeringsstatus. På så sätt slipper du hoppa mellan olika verktyg och flikar när du vill ha koll på hur din sajt presterar.

  Dessutom läser Rank Math in API-data direkt från Googles URL Inspection API och ger insikter om ditt innehålls indexeringsstatus, senaste tillfället din sajt crawlades med mera.

  Sist, men inte minst, så har Rank Math utvecklat sin egna ranktracker så att du kan övervaka dina sökordspositioner och ta del av historisk data för att se hur din webbplats har presterat över tid. Det ger dig möjlighet att bedöma effekten av olika SEO-strategier över en längre period.

  Sökordsanalys

  Tack vare Rank Maths integration med Google Trends kan du smidigt genomföra enklare sökordsanalyser direkt i WordPress adminpanel. Identifiera sökordstrender och jämför olika söktermer mot varandra. Allting presenteras i en snygg graf, som gör det enkelt att tolka datan.

  Rank Maths sökordsanalysverktyg

  Inbyggd schema markup- och sitemap generator

  Rank Maths avancerade Schema Markup-generator gör det enkelt att lägga till strukturerad data på dina sidor och inlägg. Du kan även förhandsvisa hur din sida kommer att se ut i sökresultaten, och enkelt optimera för rich results – något som kommer att öka din klickfrekvens i SERPen.

  Dessutom genererar Rank Math automatiska och anpassningsbara XML-sitemaps för att underlätta sökmotorers indexering av ditt innehåll. Driver du en nyhetssajt finns det till och med stöd för en särskild sitemap som ökar synligheten på Google News.

  Lokal SEO

  Rank Math erbjuder en rad olika verktyg och funktioner för lokal SEO. Så som bland annat:

  1. Lokal företagsinformation
  Rank Math möjliggör enkel hantering av lokal företagsinformation. Genom att mata in relevanta detaljer om ditt företag i pluginet, inklusive adress, telefonnummer och öppettider, kan du förbättra din synlighet i lokala sökresultat.

  2. Stöd för flertalet platser
  För företag med flera fysiska platser eller butiker ges möjlighet att optimera varje plats separat så att du kan säkerställa att varje plats rankar väl för lokala sökord i det geografiska områden.

  3. Inbyggd shortcode gör det smidigt att visa relevant kontaktinformation på rätt plats
  Rank Math inkluderar en inbyggd kortkod (shortcode) för att visa din kontaktinformation på sajten. Denna funktion gör det möjligt att uppdatera din kontaktinformation på flera ställen på din sajt på en gång.

  Smidiga integrationer

  För e-handelsajter så integrerar Rank Math smidigt med såväl WooCommerce som Easy Digital Downloads. På så sätt kan du enkelt optimera produktfeeder och förbättra din e-handels SEO.

  Rank Math är dessutom djupt integrerat med WordPress-blockredigerare ”Gutenberg” och erbjuder även stöd för SEO i populära Elementor ”page builder”.

  Ett urval av övriga funktioner

  – Rank Math automatiserar bildoptimering genom att lägga till ALT- och title-attribut till alla dina bilder, vilket kan förbättra deras ranking i sökmotorer. Dess avancerade bild-SEO-modul ger dig möjlighet att ytterligare automatisera och anpassa optimeringen av dina bilder.

  – Rank Math erbjuder en avancerad ”Redirect Manager” för att hantera omdirigeringar och en ”404 Monitor” för att identifiera och åtgärda fel på webbplatsen.

  – Rank Math ger användare möjlighet att hantera och rulla tillbaka till tidigare versioner av pluginet. Dessutom gör verktygets export- och importfunktion det enkelt att säkerhetskopiera och överföra alla SEO-inställningar mellan olika webbplatser.

  Support

  Rank Math support är tillgänglig dygnet runt, alla dagar på året och brukar vara snabba på att svara på alla möjliga typer av frågor. Som tidigare nämnt, erbjuder dessutom pluginet omfattande dokumentation för att hjälpa användare med varje funktion och inställning.

  Rank Math Pris

  Rank Math har en väldigt generös prissättning, som slår i princip alla andra avancerade SEO-verktyg för WordPress på fingrarna – trots att Rank Math ofta erbjuder mångdubbla antal funktioner jämfört med konkurrenterna.

  Testa Rank Math ->

  Pro

  $4.92 / månad

  • Obegränsat antal personliga sajter
  • Tracka 500 sökord
  • Avancerad schema generator
  • 24/7 support
  • + Mycket, mycket mer

  Läs mer om Pro ->

  Business

  $16.58 / månad

  • 200 kundsajter
  • Tracka 10 000 sökord
  • Avancerad schema generator
  • Prioriterad 24/7 support
  • + Mycket, mycket mer

  Läs mer om Business ->

  Agency

  $41.58 / månad

  • 750 kundsajter
  • Tracka 75 000 sökord
  • Avancerad schema generator
  • Prioriterad 24/7 support
  • + Mycket, mycket mer

  Läs mer om Agency ->

  Sammanfattning

  Rank Math erbjuder en imponerande uppsättning funktioner för att optimera din WordPress-sajt för sökmotorer. Dess användarvänliga gränssnitt, integration med olika verktyg som Google Search Console och Google Analytics, samt dess stöd för lokal sökordsoptimering och e-handelsplattformar gör det till ett kraftfullt verktyg för både nybörjare och erfarna användare. Med en omfattande uppsättning funktioner, automatiska optimeringsverktyg och stöd för olika WordPress-redigerare, är Rank Math det enskilt bästa SEO-verktyget för dig som vill förbättra din WordPress-sajts SEO.

  Betyg: 5/5 – världsklass!
  Testa Rank Math ->