SE Ranking: Recension och guide

SE Ranking Recension och guide. När jag hittade SE Ranking kunde jag knappt tro mina ögon. Äntligen ett heltäckande SEO-verktyg som inte kostar skjortan. Efter att ha testat och synat verktyget i sömmarna är jag övertygad – SE Ranking är det mest prisvärda verktyget du kan köpa!
Testa SE Ranking gratis i 14 dagar ->

SE Ranking: det mest prisvärda ”all-in-one”-verktyget för SEO?

Av alla de SEO-verktyg som jag har testat har jag aldrig stött på ett som är lika komplett som SE Ranking, för ett så pass bra pris.

Verktyget påminner om populära ”proffsverktyg” som SEMrush, Ahrefs och Moz – men till en bråkdel av kostnaden. SE rankings billigaste paket kostar, trots att det är fullpackat med användbara funktioner, så lite som $24.8/månad!

SE Rankings breda produktportfölj och humana prissättning gör det perfekt för mindre organisationer, konsulter och startups – men verktyget bör fungera utmärkt även för större organisationer och byråer av den enkla anledningen att du inte behöver prioritera bort några funktioner. Allt finns där, men till ett billigare pris än hos de mer kända konkurrenterna.

SE Ranking: Funktioner

Precis som jag är inne på i ingressen är SE Rankings erbjudande brett, och produktportföljen innehåller hela 10 olika verktyg för att hjälpa dig med ditt sökmotoroptimeringsarbete:

 • Keyword Rank Tracker
 • Website Audit
 • Page Changes Monitoring
 • On-Page Checker
 • Backlink Checker
 • Backlink Monitoring
 • Keyword Research and Suggestion Tool
 • Keyword Grouper
 • Marketing Plan
 • Competitive Research

(Dessutom finns ett bonusverktyg för hantering av dina sociala mediekonton.)

I den här recensionen kommer jag att djupdyka i alla olika funktioner och beskriva hur du, i praktiken, kan använda dig av dom.

Keyword Rank Tracker

SE Rankings verktyg för att följa dina sidors ranking för utvalda sökord är ett av de bästa jag har använt. Förutom att spåra din ranking på den marknadsledande sökmotorn, Google, kan även följa din ranking på andra sökmotorer så som Youtube, Bing, Yahoo och Yandex! Dessutom trackar SE Ranking (som sig bör) din position på såväl mobila enheter som desktop.

SE Ranking Keyword Rank Tracker

Övriga funktioner som Keyword Rank Tracker erbjuder är spårning av ranking på Google Maps och Google Ads samt monitorering av olika ”SERP Features” – så som videos, rich snippets etc.

Sist men inte minst är det möjligt att addera upp till fem olika konkurrenter för att simultant tracka deras positionsförändringar i sökresultatet.

Läs mer om Keyword Rank Tracker ->

Website Audit

Website Audit-verktyget låter dig crawla, eller göra en SEO-analys av, din sajt för att se hur den presterar ur såväl ett tekniskt perspektiv som innehållsmässigt.

Efter att du har genomför analysen ges du en lättöverskådlig sammanfattning av hur din sajt presterar:

SE Ranking Website Audit

Naturligtvis kan du även gräva ner dig djupare i exakt vad som skulle kunna förbättras, och få praktiska tips på hur du går tillväga för att fixa de eventuella problem som identifierats:

error-rapport SE Ranking

SE Rankings Website Audit fungerar varken bättre eller sämre än motsvarande verktyg hos konkurrenterna och är, tack vare det snygga och användarvänliga gränssnittet, lätt att navigera och förstå. På rak arm kan jag bara komma på ett verktyg som är bättre på att crawla sajter och det är Screaming Frog. Det är å andra sidan ett verktyg som är specialiserat på just crawling och inte erbjuder några av de andra funktionerna som SE Ranking har i sin arsenal.

Läs mer om Website Audit ->

Page Changes Monitoring

SE Rankings Page Changes Monitoring är en slags förlängning av företagets Website Audit-verktyg. Här kan du lägga till specifika sidor som du vill monitorera extra noggrant (förslagsvis dina viktigaste sidor). Varje gång det sker en förändring på sidan så får du ett meddelande.

Verktyget är grymt om din sajt har flera webbredaktörer, och du behöver övervaka alla ändringar som sker. Tack vare ”Page Changes Monitoring” kan du snabbt agera om någon av misstag t.ex. raderar det primära sökord från en sidas titel.

Du kan även använda verktyget för att göra en typ av AB-testing. Se vilken version av din sida som presterar bäst: är det en gammal version eller den senaste uppdateringen?

Läs mer om Page Changes Monitoring ->

On-Page Checker

On-page Checker fungerar som så att du anger en specifik landningssida samt ett utvalt sökord som du vill att sidan ska ranka för. Verktyget analyserar sedan alla de olika SEO-faktorerna på den aktuella landningssidan, för att se hur väl den är optimerad i förhållande till ditt sökord.

Analysen innehåller såväl en sammanfattning av hur din sida presterar i dagsläget som specifika tips på hur du kan förbättra den.

On-Page Checker SE Ranking.

Läs mer om On-Page Checker ->

Backlink Checker

Med Backlink Checker får du en bra överblick av en sajts länkprofil. SE Ranking ger dig en sammanvägd poäng för hur ”trovärdiga” länkarna som pekar mot sajten är. Naturligtvis kan du även se hur många unika webbsidor som länkar till domänen samt det totala antalet länkar som pekar mot sajten. Vidare analyserar verktyget andelen dofollow/nofollow-länkar och visar hur antalet länkar till domänen trendar över tid. Här kan du även se eventuella länkar som sajten tidigare har haft men förlorat.

SE Ranking Backlink Checker.

SE Rankings Backlink Checker är, enligt min erfarenhet, väldigt träffsäker och stämmer bra överens med såväl Search Consoles som SEMrush backlink-data. Verktyget är perfekt för den som vill ”spionera” på sina konkurrenters länkprofil.

Läs mer om Backlink Checker ->

Backlink Monitoring

Istället för att hela tiden manuellt påbörja en ny analys av din sajt med hjälp av Backlink Checker-verktyget kan du lägga till de länkar du vill följa i SE Rankings Backlink Monitoring-verktyg. Då övervakas länkarna som du har valt att monitorera dagligen och på så sätt kan du enkelt följa alla förändring som sker.

SE Ranking Backlink Monitoring

Det finns tre sätt att lägga till länkar – antingen importerar du dom direkt från Backlink Checker-verktyget eller så lägger du till dom manuellt. Sist men inte minst så kan du även koppla ditt Google Search Console-konto till verktyget och automatiskt importera alla nya länkar som dyker upp i Search Console.

Vidare är det möjligt att filtrera länkarna utifrån olika attribut, så som t.ex. dofollow/nofollow eller ”domain trust”.

Läs mer om Backlink Monitoring ->

Keyword Research and Suggestion Tool

SE rankings verktyg för att genomföra sökordsresearch är bland de bästa jag har testat. Verktyget är blixtsnabbt, ger dig möjligheten att analysera flera sökord på en gång och levererar strålande tips på relaterade sökord och fraser.

Du får dessutom en uppskattning av hur svårt sökordet är att ranka på och ett utdrag av sökresultatet som visar vilka sidor som i dagsläget innehar toppositionerna.

Datan över sökvolym uppskattar jag som mycket träffsäker och stämmer väl överens med jämförbar data från såväl Google Ads som SEMrush.

Keyword Research and Suggestion Tool i SE Ranking

Verktyget har stöd för såväl Google som Yandex (rysk sökmotor) och visar även data över betalda annonser för det aktuella sökordet.

Läs mer om Keyword Research and Suggestion Tool ->

Keyword Grouper

Keyword Grouper är ett verktyg som automatiskt delar in sökord i olika grupper baserat på hur likt sökresultatet är för de aktuella sökorden. Med andra ord, sökord som får liknande topp 10-resultat när man gör en sökning på Google grupperas i kluster.

Keyword Grouper SE Ranking

På så sätt vet du exakt vilka sökord du ska sikta in dig på för en specifik sida. Verktyget minskar din manuella handpåläggning och kan spara timmar som annars hade gått åt till att kategorisera olika sökord.

Läs mer om Keyword Grouper ->

Marketing Plan

”Marketing Plan”-verktyg ger dig löpande förslag på uppgifter som du kan genomföra för att förbättra din sökmotoroptimering. Förslagen baseras på ditt användarbeteende i SE ranking. Personligen anser jag att verktyget är något överflödigt, men jag kan tänka mig att det är hjälpsamt för dig som är nybörjare och inte riktigt vet i vilken ända du ska påbörja ditt arbete.

Marketing Plan i SE Ranking

Läs mer om Marketing Plan ->

Competitive Research

”Competitive Research”-verktyget är ytterligare ett verktyg i SE Rankings arsenal som imponerar stort. Enligt mig är det minst lika bra som motsvarande verktyg från SEMrush och Ahrefs. Här får du all information du kan tänka dig om dina konkurrenters sajter. Bland annat:

 • En uppskattning av domänens organiska trafik
 • En uppskattning av sajtens betalda trafik
 • Antal domäner som länkar till sajten (och antalet totala länkar som pekar mot den)
 • En lista över organiska sökord som sajten rankar för
 • En lista över sökord som sajten betalar för att synas på
 • Information om sajtens största konkurrenter i det organiska sökresultatet
 • Information om sajtens största konkurrenter i det betalda sökresultatet

Verktyget är användbart dels för att få en bättre bild av dina konkurrenters sajter, men även för att göra sökordsresearch. Detta genom att ladda ner listan över de sökord som dina konkurrenter rankar för och utgå från den när du letar efter nya sökord att optimera mot.

Competitive Research i SE Ranking

Trots, eller kanske på grund av, att det numera finns en mängd olika SEO-verktyg på marknaden så kan det vara en utmaning att hitta ett som passar både ens budget och behov. Jag har därför samlat alla de bästa verktygen som jag på ett eller annat sätt har kommit i kontakt med.

Läs mer om Competitive Research ->

SE Ranking: Support

Min upplevelse av SE Rankings support-team är enbart positiv. På företagets hjälpsida finns dels en bra guide över hur du kommer igång med verktyget, samt flera, mer detaljerade guider, som ingående beskriver hur du använder varje enskilt verktyg i SE Rankings arsenal. Dessutom hittar du en gedigen FAQ-sida, med svar på de vanligaste frågorna. Skulle du trots det behöva kontakta support-teamet direkt så finns dom tillgängliga via en chatt på sajten, samt via mejl och telefon.

SE Ranking: Pris

Som tidigare nämnt anser jag att SE Ranking är det överlägset mest prisvärda SEO-verktyget på marknaden. Företaget har ett erbjudande som kan konkurrera med giganter som SEMrush och Ahrefs rent funktionsmässigt, men lyckas trots det hålla ner kostnaden. Jag är minst sagt imponerad!

Nedan hittar du SE Rankings standard-abonnemang, men företaget erbjuder även skräddarsydda lösning (så det finns möjlighet att pressa priserna ytterligare genom att välja bort vissa funktioner).

Läs mer om de skräddarsydda lösningarna här.

Just nu erbjuder SE Ranking dig att testa verktyget helt gratis innan du bestämmer dig för vilket paket du ska satsa på:

Testa SE Ranking gratis i 14 dagar ->

Optimum ($31/månad)

Optimum-paketet bör vara fullt tillräckligt för frilansare, affiliate-marknadsförare och mindre företag. Enligt mig är paketet relativt generöst utformat för ditt i sammanhanget låga priset.

 • Daglig tracking av 250 sökord
 • 10 sajter/projekt
 • Website Audit för 25 000 sidor
 • Övervaka 5000 länkar
 • Gör en länkanalys av 20 domäner/dag
 • Tillgång till Keyword Grouper
 • Gör en On-page Check av 150 sidor/månad
 • Tillgång till Marketing Plan
 • Skräddarsydd SEO-rapport
 • Social media analys och hantering
 • Obegränsat antal användare

Köp Optimum ->

Plus ($71/månad)

Plus-paketet är även det generöst utformat och ska vara fullt tillräckligt för den interna marknadsavdelningen på små- och medelstora företag. Även mindre byråer skulle kunna nöja sig med ”Plus” då paketet erbjuder obegränsat antal projekt.

 • Daglig tracking av 1000 sökord
 • Obegränsat antal sajter/projekt
 • Website Audit för 150 000 sidor
 • Övervaka 25 000 länkar
 • Gör en länkanalys av 100 domäner/dag
 • Tillgång till Keyword Grouper
 • Gör en On-page Check av 450 sidor/månad
 • Tillgång till Marketing Plan
 • Skräddarsydd SEO-rapport
 • Social media analys och hantering
 • Obegränsat antal användare
 • Övervaka förändringar på 100 sidor

Köp Plus ->

Enterprise ($151/månad)

Enterprise-lösningen vänder sig främst till byråer och större företag med stora sajter och flera domäner. Även detta paket känns mycket prisvärt i förhållande till erbjudandet och är betydligt billigare än vad de främsta konkurrenterna väljer att ta för sina Enterprise-paket.

 • Daglig tracking av 2 500 sökord
 • Obegränsat antal sajter/projekt
 • Website Audit för 250 000 sidor
 • Övervaka 75 000 länkar
 • Gör en länkanalys av 300 domäner/dag
 • Tillgång till Keyword Grouper
 • Gör en On-page Check av 750 sidor/månad
 • Tillgång till Marketing Plan
 • Skräddarsydd SEO-rapport
 • Social media analys och hantering
 • Obegränsat antal användare
 • Övervaka förändringar på 250 sidor

Köp Enterprise ->

SE Ranking: Alternativ

Som tidigare nämnt är SE Ranking ett kraftfullt verktyg, till ett väldigt konkurrenskraftigt pris. Skulle du trots detta känna att verktyget inte riktigt lever upp till dina högt ställda krav eller stretchar din budget allt för mycket kommer här ett par förslag på ett ännu kraftigare verktyg (SEMrush) och ett något billigare alternativ (Mangools).

SEMrush

SEMrush

Utvalda funktioner:

 • Sajt/SEO-analys
 • Sökordsanalys/research
 • Ranktracking
 • Länkanalys
 • Trafikanalys
 • Konkurrensanalys
 • SEMrush är enligt mig, och många andra, det mest kompletta SEO-verktyget på marknaden. Den funktion som verktyget inte har behöver du förmodligen inte heller. I SEMrush finns hjälpmedel för allt från sökordsresearch och konkurrensanalys till teknisk SEO. Med andra ord en riktig schweizisk armékniv bland alla SEO-verktyg där ute och en personlig favorit.

  Pris: $99.95 – $399.95/månad.

  Gratis testperiod: Ja, klicka här.

  Webbsida: SEMrush.com

  Recension: Läs min recension av SEMrush ->

  Mangools

  Mangools

  Utvalda funktioner:

 • Sajt-analys
 • Sökordstracking
 • Sökordsresearch
 • Länkanalys
 • Konkurrensanalys
 • Mangools är relativt komplett verktyg som, bland annat, låter dig att researcha och tracka sökord, göra en SEO-analys av din sajt samt analysera länkar. Av någon anledning har Mangools delat upp verktygen i separata applikationer, vilket är opraktiskt och försämrar användarupplevelsen. Den relativa humana prissättningen gör trots detta Mangoos till ett bra budget-alternativ!

  Pris: €29.90 – €79.90 dollar.

  Gratis testperiod: Ja, klicka här.

  Webbsida: Mangools.com

  Sammanfattning och betyg

  I den här recensionen har jag valt att fokusera väldigt mycket på hur prisvärt SE Ranking är. Kanske för mycket. Verktyget är nämligen otroligt konkurrenskraftigt – oavsett pris.

  Att det är så pass mycket billigare än de största konkurrenterna är mer en bonus än en avgörande faktor. Jag skulle nämligen vilja påstå att SE Ranking kan konkurrera med verktyg som SEMrush och Ahrefs helt och hållet på funktionsmässiga meriter (lite beroende på vad du är ute efter).

  Jag kan således inte göra annat än att ge verktyget mina varmaste rekommendationer. 5/5!