Shopify: Recension

Att starta en e-handel är en dröm för många och valet av rätt plattform kan vara avgörande för din onlineframgång. Bland de många alternativen som finns där ute sticker Shopify ut som en ledande aktör när det gäller att skapa och driva webbshoppar. Med sin användarvänlighet och kraftfulla funktioner är Shopify ett populärt val bland både små och stora företag. I det här inlägget kommer vi att kika närmare på Shopify, dess fördelar och nackdelar, samt jämföra det med andra populära plattformar. Ambitionen är att ge dig den information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut kring vilken e-handelsplattform du ska välja.
Fördelar

 • Lätt att använda
 • Anpassningsbar
 • Integrerade funktioner
 • Shopify App Store
 • Säkerhet
Nackdelar

 • Månatliga avgifter
 • Anpassningsmöjligheter för avancerade användare
 • 3-parts-integrationer

Testa Shopify gratis ->
Pris: $39-399/mån
Mitt betyg: 4.5/5
Webbsida: Shopify.com
Gratis testperiod? Ja, klicka här.

Vad är Shopify?

Shopify är en kraftfull e-handelsplattform som möjliggör enkel skapande och hantering av webbshoppar.

Företaget grundades 2006 och har vuxit till en ledande aktör inom e-handelsindustrin. Dess användarvänlighet och omfattande funktioner har gjort den till det självklara valet för både små och medelstora företag.

Shopify är en allt-i-ett-plattform för att skapa och driva en e-handel, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att integrera verktyg och tjänster från olika leverantörer. Med plattformen kan du enkelt skapa din webbshop, hantera inventarier, acceptera betalningar och övervaka din försäljning, allt från en och samma plats.

I och med att Shopify är molnbaserat, behöver du inte oroa dig för att hantera webbhotell eller serveradministration. Vad som särskiljer Shopify är dess engagemang för att göra e-handel tillgängligt för alla. Oavsett om du är en nybörjare som startar din första webbshop eller en erfaren företagare som vill skala upp, erbjuder Shopify en användarvänlig miljö och stöd för att möta dina specifika behov.

Vad kan du sälja på Shopify?

Shopifystöder en bred variation av produkter och tjänster. Till exempel kan du med en Shopify-plan sälja följande:

 • Fysiska produkter
 • Digitala nedladdningar
 • Prenumerationsboxar
 • Tjänster via online-bokningar
 • Presentkort
 • Medlemskap
 • Onlinekurser
 • Biljetter till evenemang

Du kan också samla in donationer via Shopify.

Shopify förbjuder försäljning av specifika produkter, inklusive receptbelagda läkemedel, levande djur, explosiva ämnen, cigaretter, sexuellt explicita produkter, garantier och tjänsteavtal.

Testa Shopify gratis ->

Funktioner

Shopify stor logga

Shopify imponerar med sitt breda spektrum av funktioner som är designade för att göra e-handel så smidig och effektiv som möjligt. Några av de viktigaste funktionerna inkluderar:

Betallösningar
Shopify integrerar sömlöst med olika betalningsgateways, vilket eliminerar krångel med att hantera olika betalningsmetoder. Plattformen erbjuder ett antal betalningsalternativ, inklusive:

 • Kreditkort
 • PayPal
 • Klarna

Dessutom erbjuder plattformen ett säkert och pålitligt system för att hantera kundinformation och transaktioner.

Produkthantering
Shopify gör det enkelt att lägga till, redigera och ta bort produkter från din webbplats. Tack vare inbyggda verktyg kan du enkelt övervaka lager, skapa produktvariationer och hantera orderflödet på ett effektivt sätt. Detta är särskilt värdefullt när din webbshop växer och hanterar en ökande mängd transaktioner.

Shopify lägger också stor vikt vid mobilitet. Med responsiva teman och en dedikerad app för att övervaka din butik på språng, kan du vara säker på att din webbshop ger en sömlös upplevelse oavsett vilken enhet dina kunder använder.

Marknadsföring
Shopify erbjuder ett antal marknadsföringsverktyg, inklusive e-postmarknadsföring, seo-verktyg, samt verktyg för marknadsföring på sociala medier och retargeting.

Kom igång med Shopify

Att komma igång med Shopify är enkelt och smidigt. Plattformen erbjuder en användarvänlig process för att skapa och konfigurera din egen webbshop. Registreringen är snabb, och det tar bara några minuter att sätta upp din butik. Dessutom finns det många resurser, inklusive videor och guider, för att hjälpa dig att navigera genom inställningarna.

Skapa ett konto på Shopify ->

När du har skapat ditt konto kommer du att bli dirigerad till Shopifys kontrollpanel. Härifrån kan du komma åt alla dina webbplatsfunktioner.

 1. För att välja ett tema, gå till Webbshop > Teman. Här hittar du ett urval av professionella teman som du kan använda för att skapa en snygg webbplats.
 2. När du har valt ett tema kan du börja lägga till produkter. För att göra detta, gå till Webbshop > Produkter. Här kan du lägga till allt i från produktinformation till bilder och priser.
 3. Du kan såklart även skapa sidor för din webbplats. För att göra detta, gå till Webbshop > Sidor. Här kan du skapa sidor som till exempel en startsida, en om oss-sida eller en kontaktsida.

Shopify erbjuder en imponerande uppsättning verktyg för att anpassa din webbshop och möjligheten att redigera HTML och CSS för full kontroll över utseendet på din butik. Dessutom är plattformen responsiv som standard, vilket innebär att din webbshop kommer att se bra ut och fungera smidigt oavsett vilken enhet dina kunder använder.

Shopify UI - produkt

Shopify SEO

En viktig del av att driva en framgångsrik webbshop är att synas i sökresultaten. Shopify har integrerade SEO-verktyg som gör det enklare för dig att optimera din webbshop för sökmotorer. Du kan enkelt justera titlar, meta-beskrivningar och URL-strukturer för att förbättra din webbshops synlighet online.

Shopify SEO

Shopify är ett utmärkt alternativ för dig som…

Shopify är en allt-i-ett-plattform för att skapa och driva en framgångsrik e-handel och är ett bra val för dig som:

 • Är ny inom e-handel
 • Vill ha en plattform som är lätt att använda
 • Inte har så mycket teknisk erfarenhet och kunnande
 • Vill komma igång snabbt

Fördelar

Shopify har många fördelar, bland annat:

Lätt att använda: Shopify är en användarvänlig plattform som gör det enkelt att skapa en professionell e-handel.

Fullt anpassningsbar: Du kan anpassa din webbplats efter dina behov med hjälp av Shopifys breda utbud av teman och olika designverktyg.

En mängd olika integrerade funktioner: Funktioner som betalningslösningar, produkt- och orderhantering är integrerade i plattformen, vilket gör det till en komplett lösning för din e-handel.

Shopify App Store: Plattformens egna appbutik erbjuder ett stort utbud av tillägg och appar. Dessa appar möjliggör ytterligare anpassningar och ökad funktionalitet för din webbshop.

Säkerhet: Shopify har ett starkt säkerhetsprotokoll som skyddar dina kunders data.

Nackdelar

Trots sina många fördelar har Shopify också några nackdelar som du bör vara medveten om innan du väljer verktyget:

Månatliga avgifter: Plattformen erbjuder olika prisnivåer beroende på ditt behov, men över tid kan kostnaderna växa och påverka din marginal.

Anpassningsmöjligheter för avancerade användare: Trots att Shopify har många olika funktioner så kommer användarvänligheten med ett pris. Har du mycket avancerade krav kan Shopify nämligen kännas lite låst. Med andra ord, om du behöver en väldigt skräddarsydd lösning kan det vara värt att överväga andra plattformar.

3-parts-integrationer: Shopify erbjuder en API som gör det möjligt att integrera med andra system, till exempel ett CRM- eller ERP-system, men det kan vara en teknisk utmaning.

Testa Shopify gratis ->

Support

Shopifys kundsupport är en av de bästa i branschen. Du kan nå supportteamet via e-post, chatt eller telefon dygnet runt. Dessutom finns det omfattande online-resurser, inklusive guider och forum, där du kan hitta svar på vanliga frågor och få hjälp med problem.

Shopify priser

Shopify har tre olika prisplaner som skiljer sig i pris och funktionalitet utifrån dina krav och önskemål. Det finns också möjlighet att prova plattformen gratis i 3 dagar för att se om den uppfyller dina förväntningar.

Basic

$39/månad

 • Kreditkortsavgifter 1,6 % + SEK 1.85
 • Grundläggande rapporter
 • Upp till 1 000 inventarieplatser
 • 2 användare

Läs mer om Basic ->

Shopify

$105/månad

 • Kreditkortsavgifter 1,5 % + SEK 1.85
 • Professionella rapporter
 • Upp till 1 000 inventarieplatser
 • 5 användare

Läs mer om Shopify ->

Advanced

$399/månad

 • Kreditkortsavgifter 1,5 % + SEK 1.85
 • Skräddarsydda rapporter
 • Upp till 1 000 inventarieplatser
 • 15 användare

Läs mer om Advanced ->

Shopify alternativ

Det finns flera bra alternativ till Shopify, var och en med sina egna fördelar och nackdelar. Några av de mest populära inkluderar Weebly, Wix, WordPress och Squarespace.


Pris: $10-26/mån
Min recension: Weebly recension
Webbsida: Weebly.com
Testa Weebly gratis ->

Pris: 175-540 SEK/mån
Min recension: Squarespace recension
Webbsida: Squarespace.com
Testa Squarespce gratis ->

Pris: $10-149/mån
Min recension:
Webbsida: Wix.com
Testa Wix gratis ->

Shopify vs Weebly

Weebly är en annan populär plattform för webbshoppar och har liknande drag som Shopify. Båda plattformarna är användarvänliga, men Shopify har ett bredare utbud av avancerade funktioner och appar. Om du är ute efter en mer grundläggande och billigare lösning kan Weebly vara ett bra alternativ, men om du vill ha mer flexibilitet och möjligheter att växa, är Shopify det bättre valet.

Testa Weebly gratis ->

Shopify vs Wix

Wix är känd för sin enkelhet och drag-and-drop-funktionalitet. Å andra sidan erbjuder Shopify en mer dedikerad plattform för e-handel med specialfunktioner som är inriktade på att sälja produkter online. Om du främst fokuserar på att skapa en snygg webbplats med möjligheten att sälja några produkter kan Wix vara ett bra val. Men om du satsar på en renodlad e-handelsupplevelse är Shopify ett bättre alternativ.

Testa Wix gratis ->

Shopify vs WordPress

Shopify och WordPress är båda populära webbplattformar som kan användas för att skapa e-handelswebbplatser. Shopify är en allt-i-ett-lösning som gör det enkelt att skapa en professionell webbplats utan att behöva hantera webbhotell eller serveradministration. WordPress är en öppen källkodsplattform som erbjuder mer flexibilitet och kontroll, men kräver mer teknisk kunskap.

När det gäller ren e-handel och att skapa en dedikerad webbshop, är Shopify oftast det bättre valet. Shopify har inbyggda funktioner specifikt för e-handel, medan WordPress kräver att du installerar olika tillägg och plugins, eller bygger skräddarsydda lösningar, för att nå samma nivå av funktionalitet.

Ladda ner WordPress gratis ->

Shopify vs Squarespace

Squarespace är känt för sina vackra designmallar och användarvänliga gränssnitt. Om du satsar på att skapa en visuellt slående webbshop och inte har avancerade krav för e-handel, kan Squarespace vara ett bra val. Men om du behöver avancerade e-handelsfunktioner och möjligheten att skala upp din verksamhet, är Shopify en bättre lösning. Plattformen är betydligt mer skalbar och erbjuder ett bredare utbud av funktioner.

Testa Squarespace gratis ->

Sammanfattning

Shopify är en kraftfull plattform för att skapa och driva en e-handelswebbshop. Dess användarvänlighet, mångsidighet och dedikation till e-handel gör det till ett populärt val bland e-handlare. Med en mängd funktioner, tillägg och en stark supportinfrastruktur ger Shopify en komplett lösning för dem som vill sälja produkter online. Om du är ny inom e-handel eller vill ha en plattform som är lätt att använda och komma igång med är Shopify ett bra val.
Testa Shopify gratis ->