Siteground webbhotell: Recension

Siteground webbhotell recension
Kvalitén på ditt webbhotell är avgörande för hur bra din sajt kommer att prestera, på alla plan – allt från användarupplevelsen och konverteringsgrad till din sajts förmåga att ranka på Google är beroende av en bra hostinglösning. Med över 2 800 000 hostade domäner har Siteground etablerat sig som en pålitlig aktör på en svårnavigerad marknad som tyvärr innehåller en hel del mindre seriösa aktörer. De erbjuder såväl hög säkerhet som enastående hastighet och har ett support-team i världsklass.
Besök Siteground ->

Sitegrounds infrastruktur

Sitegrounds infrastruktur bygger på Premium Google Cloud. På så sätt garanteras du:

  • Hög tillförlitlighet
  • Stark säkerhet
  • Svårslagen snabbhet

Tack vare Googles snabba nätverk och SSD-lagring får du alltid en optimal prestanda för dina webbsajter.

Hastighet

För att maximera hastigheten har Siteground implementerat anpassad PHP och MySQL, vilket märkbart minskar tiden till första byte (TTFB). Företaget menar själva att lösningen resulterar i att deras kunders sajter laddas upp till 30% snabbare än genomsnittet!

Siteground är dessutom kända för att vara snabba med att ge användarna tillgång till de senaste teknikerna för att ytterligare öka hastigheten. Exempel på detta är att de alltid erbjuder de senaste PHP-versionerna och har implementerat innovativa protokoll och komprimeringsalgoritmer som Brotli, HTTP/2, TLS 1.3 och OCSP Stapling.

WordPress hosting

Siteground lägger dessutom extra fokus på WordPress-prestanda. Detta genom att aktivera både statisk och dynamisk caching för alla webbplatser på deras plattform. En åtgärd som resulterar i upp till 5x snabbare sidor. Deras egenutvecklade Speed Optimizer-plugin inkluderas som standard för alla WordPress-installationer, vilket ger dig ytterligare mediaoptimeringar och manuell kontroll över caching och minimering av filer – så att du kan finjustera din sajt för bästa möjliga prestanda.

Jag är har själv byggt min sajt i WordPress, och sedan jag bytte till Siteground har mina sidors laddningshastighet förbättrats avsevärt. Något som inte bara förbättrar användarupplevelsen, utan också min sajts förmåga att ranka högt på Google.


Säkerhet

Siteground har en ”säkerhet först”-approach, vilket inte bara är floskel utan backas upp av flera innovativa åtgärder som företaget har implementerat för att skydda såväl deras hostingmiljö som användarnas webbplatser från potentiella hot och intrång.

Smart WAF (Web Application Firewall)

En dedikerad säkerhetsteam övervakar ständigt för nya hot och sårbarheter, utvecklar intelligenta brandväggsregler och säkerställer att hostingmiljön och webbplatserna skyddas mot kända hackerattacker och intrång.

AI anti-bot teknologi

Sitegrounds smarta AI-system agerar som en kraftfull väktare och blockerar imponerande 500 000 till 2 miljoner brute-force-försök varje timme. Genom att stoppa skadlig trafik innan den når användarnas webbplatser erbjuder de ett robust skydd mot potentiella hot.

24/7 serverövervakning

En imponerande 24/7-serverövervakning är en nyckelkomponent i deras säkerhetsarsenal. Utöver deras egenutvecklade övervakningssystem, som kontrollerar serverstatus två gånger per sekund, finns deras systemadministratörer alltid redo att förhindra problem och applicera omedelbara lösningar.

Distribuerade säkerhetskopior

Sitegrounds säkerhetskopior distribueras över olika geografiska platser. Denna strategi möjliggör snabb återställning av stora datamängder även vid större katastrofer. Det betyder att din webbplats kan drivas av data från en server på en annan kontinent om så behövs.

WordPress-specifik säkerhet

För WordPress-webbplatser erbjuder Siteground en särskilt utformad, kostnadsfri plugin som förstärker dess säkerhet. Från de mest utsatta inloggningsformulären till mer avancerade inställningar, skyddar detta plugin din WordPress-sajt.

Inkluderat SSL-skydd

Siteground har varit en pionjär genom att integrera Let’s Encrypt och automatiskt utfärda och förnya gratis SSL-certifikat till varje webbplats som skapas på deras plattform. Dessutom ger de dig möjligheten att lägga till ytterligare gratis SSL-certifikat från din kontrollpanel.

En holistiska och innovativ strategi visar att Siteground sätter användarnas säkerhet i fokus, vilket resulterar i en hostingmiljö som är trygg och skyddad mot en mängd potentiella hot.

Kontrollpanel och användarvänlighet

Siteground har utvecklat en skräddarsydd kontrollpanel för att säkerställa en enastående användarupplevelse. Det märks att dom har tänkt till. Alla verktyg är utformade för maximal användarvänlighet, vilket sparar tid då du inte behöver leta runt efter de funktioner du söker. Alltid följer samma logik och ger dig en enhetlig och konsekvent upplevelse rakt igenom.

Oavsett om du är en byrå som bygger webbplatser, en företagskund eller en bloggare, har Siteground gjort det enkelt för dig att lägga till användare till ditt konto och att arbeta tillsammans. Deras samarbetsverktyg gör det möjligt för flera personer att arbeta på en webbplats, att enkelt överföra en webbplats till en klient – eller till och med sälja och hantera white-lablade hostingtjänster.

Eftersom majoriteten av deras användare använder WordPress har Siteground investerat extra resurser i att skapa automatiseringar och hanteringslösningar för plattformen. Det inkluderar WordPress Migrator-pluginet för att enkelt överföra webbplatser, WP Starter för att installera olika teman och väsentliga plugins, samt staging-verktyget som skapar en kopia av din webbplats på bara några sekunder. Dessa exklusiva verktyg reflekterar Sitegrounds engagemang för att göra din användarupplevelse så smidig och effektiv som möjligt.

Oavsett om det handlar om att hantera konton, samarbeta med team eller hantera WordPress-webbplatser, strävar Siteground efter att ge dig verktygen du behöver för att förenkla och förbättra din hosting-upplevelse.

Support

Supporten från Siteground är, om möjligt, lika imponerande som deras tekniska prestanda. Kundtjänstteamet är känt för sin snabbhet, tekniska kunnighet, mångsidighet och hjälpsamhet. Dessutom är de tillgängliga dygnet, så du kan vara säker på att få snabba svar oavsett tid på dygnet. Med ett snittbetyg på 4.99 av 5 från över 1764 betyg är det uppenbart att Sitegrounds supportteam är något utöver det vanliga!

Pris

Som med det flesta webbhotell är prissättningen väldigt kampanjstyrd. Vid vissa tillfällen kan du köpa hosting från Siteground för så lite som 2.99 € i månaden.
Med den här länken får upp till 81% rabatt när du sajnar upp dig för webbhosting hos Siteground!

Sammanfattning

Siteground erbjuder en helhetsupplevelse som omfattar pålitlig prestanda, toppmodern teknik och en supportavdelning i yttersta världsklass. Även som en mindre kund känner du dig prioriterad och omhändertagen. Med över 2 800 000 hostade domäner och ett snittbetyg på smått otroliga 4.99 är Sitegroud en tydlig favorit bland användarna. Söker en pålitlig och kraftfull webbhotellpartner? Då vill jag ge Siteground mina allra varmaste rekommendationer!

Dessutom erbjuder de dessutom 30 dagars pengar-tillbaka-garanti om du inte är nöjd.

Sammanfattningsvis får du ett webbhotell som är:

  • Snabbt
  • Säkert
  • Stabilt

Till ett pris som få andra seriösa aktörer kan matcha.

Mitt betyg: 5/5 – Världsklass!
Besök Siteground ->