Håll koll på de senaste trenderna inom SEO & CRO

Sajna upp för mitt nyhetsbrev och få ett mejl så fort jag har något nytt att komma med.

Inlägg om SEO


Postat den 1 oktober 2023

Vad kostar generativ AI (SGE) Google?

En stor språkmodell, som Googles PaLM 2 eller OpenAIs ChatGPT, kräver enorma mängder datorkraft när den beräknar hur den ska formulera sitt svar på användarens fråga. Med det följer en betydande kostnad, främst på grund av behovet av dyra servrar. I det här inlägget räknar jag på kostnaden för att lansera SGE brett, för miljarder Google-användare.

Läs mer...

Postat den 27 september 2023

Sök i AI-eran: Så framtidssäkrar du din SEO-satsning

Artificiell intelligens (AI) kommer att, på ett eller annat sätt, påverka och förändra i princip alla branscher. Inte minst sökmotorbranschen. I det här inlägget benar jag ut hur du framtidssäkrar din SEO-satsning, i en era där du inte bara konkurrerar med andra sajter utan även generativ AI.

Läs mer...

Sajtmigrering SEO
Postat den 7 april 2022

Sajtmigrering: Konsten att lansera en ny sajt utan att tappa organisk trafik

Ibland krävs det att du bygger om din sajt. Det kan bero på en rad olika faktorer, men är princip alltid en risk när det kommer till SEO. En dåligt utförd sajtmigrering kan få katastrofala konsekvenser för din organiska synlighet. I det här inlägget guidar jag dig igenom vad du bör tänka på vid en sajtmigrering.

Läs mer...

JavaScript SEO
Postat den 1 april 2022

JavaScript SEO: Så ser du till att Google kan indexera din JavaScript-sajt

Använder du JavaScript på din sajt? Då är det viktigt att du förstår hur JS kan påverka din sajts synlighet i det organiska sökresultatet!
I den här guiden går jag igenom allt du behöver veta om JavaScript SEO, och hur du säkerställer att Google kan crawla, rendera och indexera din JavaScript-sajts huvudsakliga innehåll.

Läs mer...

Lär dig skriva SEO-texter
Postat den 26 mars 2021

SEO-texter: så skriver du bra copy för både läsare och sökmotorer (guide)

I den här guiden lär du dig allt du behöver veta om SEO-texter. Vi går igenom hur du analyserar din målgrupp, arbetar med semantisk SEO, förhåller dig till Google E-A-T samt hur du ska strukturera dina texter för att både läsare och sökmotorer ska uppskatta dom.

Läs mer...

seo för e-handel
Postat den 16 mars 2021

SEO för e-handel: så driver du organisk trafik till din webbshop (guide)

Den här guiden innehåller allt du behöver veta om SEO för e-handelsajter. Från sökordsanalys och teknisk SEO till optimering av innehåll och länkbygge.

Läs mer...

Guide: Länkstrategi
Postat den 27 februari 2021

Länkstrategi: Lär dig att bygga länkar för SEO (guide)

Tillsammans med din sajts tekniska förutsättningar att indexeras av sökmotorer och dess innehåll utgör länkar själva fundamentet för en lyckad SEO-satsning. I den här guiden går jag igenom allt som du behöver veta för att lyckas med din länkstrategi!

Läs mer...

Core Web Vitals: UX och SEO 2021
Postat den 21 februari 2021

Optimera din sajt för Core Web Vitals (guide)

I maj 2021 rullar Google ut en uppdatering av sin sökalgoritm med fokus på webbsidors användarupplevelse. I den här guiden förklarar jag vad Core Web Vitals är för något och hur du kan optimera din sajt i enlighet med Googles nya riktlinjer.

Läs mer...

Introduktion till sökmotoroptimering
Postat den 18 februari 2021

Sökmotoroptimering: en introduktion för nybörjare

En introduktion till sökmotoroptimering för dig som är nybörjare och intresserad av att förstå mer om vad SEO handlar om. Jag går igenom vanliga frågor och förklarar varför du bör satsa på att optimera din sajt för sökmotorer.

Läs mer...

Så skriver du en bra metabeskrivning och ökar din CTR
Postat den 10 februari 2021

Så skriver du en bra metabeskrivning och ökar din CTR (guide)

Vill du öka din sajts click-through-rate? I det här inlägget tipsar jag om vad du ska tänka på när du skriver din metabeskrivning. Ta del av mina 5 bästa tips (och 5 saker att undvika) här!

Läs mer...

Vill du öka trafiken till din sajt?

Sajna upp för Sveriges bästa nyhetsbrev om SEO! 🚀